La noticia del día es una receta de Santi Santamaría

Primera plana y a toda página.

A priori es un gran motivo de alegría: no hay más noticias en el mundo; no hay malas noticias. La noticia es una disputa entre cocineros de élite. ¡Y olé!

¡Ah!, pero yo siempre pienso un poco más de la cuenta y algo me huele a chamusquina. Por lo tanto me hago preguntas. ¿De dónde viene el interés de El Periódico por hundir a Santi Santamaría? ¿Es que Ferran Adrià es intocable? ¿Es accionista acaso o ha vendido su alma a la familia Nadal? Y profundizando un poco más. ¿Habrá alguna noticia hoy que haga falta ocultar? ¿Serán las hipotecas, el trasvase, la negociación del financiamiento, o será algo que todavía no ha salido? Hagan apuestas.

8 opiniones en “La noticia del día es una receta de Santi Santamaría”

 1. Bé, en l’edició impresa en castellà, la portada és un avi assegut en un portal amb els peus xopats en aigua, doncs el carrer està innundat… és una foto d’ahir, a Miravet, a les ribes de l’Ebre, on s’ha desbordat…
  I encara gosen parlar de sequera i de transvassaments al que cada cop és més evident: MALA PLANIFICACIÓ I MALA GESTIÓ DELS RECURSOS!!

  pd. sento que el comentari hagi quedat com un eslògan, però és que m’altera enormement el tema!!

 2. Em sembla que el teu enfadament no està justificat per:
  1. Sabem que el Periódico és cada cop un diari més groc.
  2. Ningú és intocable, i el Santamaria s’està enfonsant ell solet. Ahir el senyor Santamaria es va pavonejar pels mitjans catalans públics (Els matins de Catalunya Radio i el Club de TV3) a malparlar dels seus companys de feina (sabeu el què és un codi deontològic?). Ningú en persona i de viva veu seva a defensat la postura del senyor Santamaria. Crec que es respongui per un altre mitjà de comunicació defensant de la cuina innovadora, no tan sols Adrià, sino Ruscalleda, els germans Roca, Pellicer, Abellan, etc, etc, etc és totalment legítim, més quan a tots els diaris de l’Estat ahir feien alguna referència a la presentació del Gordu (amb els col·legues li diem així, amb «u»)
  3. He tingut la sort de tenir de veí i fer-nos amics del que ara és un dels caps de la Fundació Alícia i des de fa un parell d’anys ens hem dedicat a tenir el hobby (car, però assequible si renuncies a altres coses) de visitar bons restaurants, alguns amb estrelles i altres no (a la qual cosa us convido per que la pot fer tothom). Hem estat al comerç24, al celler de Can Roca, al Sant Pau, a l’Àbac, a l’Alkímia… i s’hi feia cuina d’autor, innovadora, i em sembla fastigós que per pura enveja (de debò, la gent del mundillo que coneix al Gordu diu que no hi ha més) es vulgui carregar tot el prestigi aconseguit per la cuina catalana els darrers anys. El nostre proper destí anava a ser el Racó de Can Faves, però evidentment han perdut a uns clients (per cert, cada dia hi ha taules buides a Can Faves)

 3. Joan, jo no m’enfado, només ressalto les coses 😉

  1.- No només és groc, s’ha convertit en una eina socialista de distracció massiva, quasi igual que TV3. De fet, amb l’Antonio Franco ja ho era, però ara és descarat.

  2.- No jutjo ni opino sobre el que ha fet el Santamaria. En el seu cercle potser ha fet alguna cosa greu. Només destaco que és un tema irrellevant, i és exageradíssim posar-ho a portada d’un diari.

  3.- El tema de la cuina com a expressió artística em sembla apassionant. Diria moltes coses sobre el tema, però per centrar-nos, segueixo pensant que aquest tema s’ha sortit del seu àmbit i s’està exagerant, i segurament de forma interessada.

 4. Cert 100% que és irrellevant i em consta que hi ha força malestar dintre del propi diari. Per cert, algú coneix, ni que sigui tecnoemocionalment, a Pau Arenós? Potser ell té la clau de la portada…

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *