4 opiniones en “La homeopatía está llena de mierda”

 1. Per cert, m’acabo de llegir l’article i em sembla tan patètic com alguns dels fonaments que ataca. Crec que no està documentat sobre el tema, més aviat em sembla que deu haver entrat a quatre blogs contra la homeopatia, llegit el llibre en contra i en deu haver xerrat amb als seus amics, però no crec que hagi llegit res a favor ni conegui els arguments dels defensors de l’homeopatia de primera mà.

  Jo he llegit llibres d’introducció a l’homeopatia per saber a què m’he d’afrontar, i tot i que després de fer-ho he tret les meves conclusions (justificadament negatives), crec que hi ha idees de base que son positives i que la medicina convencional no contempla, com una visió holística de la medicina, que em sembla quelcom de sentit comú.
  Per altra banda, la pseudociència homeopàtica, quan diu que tracta a les persones i no a les malalties vol dir que cada organisme reacciona de manera diferent a qualsevol estímul extern, i això no és tan difícil de comprendre, que no tots som iguals.
  I finalment el tema de l’atac de cor o el braç trencat em sembla senzillament fora de lloc i de una poca base documental de la mida d’un campanar. La homeopatia per principis (i per poc vàlids que ens semblin) és impossible que pugui tractar això, ja que no son dolències provocades per agents patògens externs o desajustos de l’organisme. És com demanar a un creient que per què la religió no tracta sobre les energies altewrnatives.

  En definitiva, estic d’acord amb el titular, però no em trago qualsevol merda indocumentada que em doni arguments falsos envers d’allò que no comparteixo.

  PD: per cert, qualsevol defensor de l’homeopatia no trigaria ni un segon en rebratre l’exemple brutal d’incorrecció mèdica-lògica que defensa l’amic blocaire. Simplement et diria que la medicina convencional i l’homeopàtica son coses diferents i no tenen per què acaparar els mateixos camps (com, per exemple, el de l’anticoncepció). Seria com demanar un pinta-ungles homeopàtic.

 2. Estic d’acord que l’article no és brillant, però tampoc és patètic, com dius, intenta només ser sarcàstic, i per això escull el tema de l’embaràs i la cervesa, però sí, fins i tot com a sarcasme és rebuscat.

  No em pronunciaré sobre la certesa o falsedat de la base filosòfica (el tema de l’holisme, de les diferents reaccions de cada organisme, etc.), però és obvi que la base química (l’aigua amb memòria) és falsa, i això invalida tota la homeopatia i converteix les justificacions filosòfiques en xerrameca (sense importar si és cert o fals, si t’ho creus o no).

  I a mi no em sembla fora de lloc l’observació de que les medicines alternatives no entren en atacs de cor o fractures. Precisament constata l’obvietat que les medicines alternatives tenen el seu propi camp ben afitat: el d’aquelles malalties que, o bé són imaginàries (estic convençut que la gran majoria dels usuaris de l’homeopatia són els hipocondriacs), o bé es curen soles amb el pas de les hores o dels dies (cas dels mals de cap, els refredats, els mals de ventre, dolors musculars…).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.